Ganxsta Zolee és a Kartel – Helldorado

9,500 Ft

A Budapest leghosszabb western kabátjait viselő rosszarcúakból toborzott brigád nem igényel különösebb bemutatást. A Kartel tagjai az előző évezredben tették levágott lófej formájú névjegyüket a magyar popzene lábtörlőjére, és kétes hírnevük azóta is töretlen. 

Az egy percre eső trágárságok, a szövegi gengszterkedés, a tapló kifinomultságával vetekedő fenyegetések, a kockalada nosztalgia és a nőkkel való tiszteletlenség koronázatlan királyai pont húsz éve adták közre harmadik albumukat, a Helldorado-t. A kilencvenes évek végének talán legjobb Kartel lemeze ez. Pierrot eddigre fejtette meg a bulirázó pop rap alapok titkait, Zolee és a haverok – Dopeman, Ogly G, és O.J. Sámson meg beérkeztek, és a sikerektől bódultan minden korábbinál magabiztosabban osztották a szarháziakat. Van itt minden, ami klasszikus: a legendás “A való világ”, “A szerb határ felé” és az “Angyalföld a hely”, sőt még O.J. Sámson James Bond témájú diszkó dubja, a Blow-feld is. 

A húsz éves évfordulóra megjelent dupla korong hiánypótló kiadvány. A bakeliten egykor csak nagyon korlátozott számban megjelent album ma aranyárban cserél gazdát, ha bárki a Kartel haragjával dacolva elő meri venni a páncélszekrényből. 

Cikkszám BPVLP 012 Kategória
A1Entrée
A2Kartel Anthem VII
A3A Jó A Rossz És A Kartel
A4A Való Világ
A5T K O
A6Ez Itt Nem Az
B1A Szerb Határ Felé
B2Szűzoltók
B3Bérgyilkosok
B4Kartel Anthem VIII
B5Angyalföld A Hely
B6A Sötét Oldal
C1Nincs Az A Csaj
C2Kartel Anthem IX
C3Mexico Kid (Big Daddy L.2.)
C4Hasfelmetszők
C5Ez Nem A Te Napod
C6Steve
D1Dög És A Többiek
D2Blow-Feld (vs. O.J. Bond)
D3Helldorado
D4Sortie
D5Pesti Est
  • Design – Dmjngbr
  • Mastered By – Lepés Gábor
  • Photography By – Tyukodi László
  • Producer – Pierrot
  • Remastered By – István Tanka